BIO

 In Port Moresby, Papua Nieuw Guinea tijdens het Pausbezoek in 1995

In Port Moresby, Papua Nieuw Guinea tijdens het Pausbezoek in 1995

Op mijn 27ste reisde ik naar India met een fototoestel.  Ik bleek iets van talent te hebben omdat ik zelfs wat foto's kon verkopen aan het Rode Kruis en nog een paar goede doelen. Dat voelde goed. 

Begin jaren 90 kwam ik terecht in Hong Kong en begon op de redactie van het Franse persbureau AFP.  Ze vonden mij wel een rare snuiter met doorzettingsvermogen en wilden me een kans geven. Ik had namelijk voordat ik naar India vertrok mijn baan als bedrijfsjurist opgezegd. 

Na vier jaar besloot ik voor mezelf te gaan werken. Ik had nog steeds geen idee wat voor soort fotografie ik wilde (gaan) doen, en of ik überhaupt wel fotograaf wilde zijn. Ik pakte alles aan wat maar geld opleverde; huwelijken, productfotografie, portretten, nieuwfoto's, sport, natuurfotografie. 

Na jarenlang ploeteren zonder echte focus en vakantie, en met behoorlijk wat stress bouwde ik toch een winstgevend bedrijf op. Dit verkocht ik eind jaren 90 om terug te keren naar Nederland.

Ik begon mij te omringen door mensen die beter zijn dan ik en durfde om advies te vragen, samen te werken. Vooral zag ik dat kiezen heel belangrijk is. Ik geniet er echt van als ik met mijn kennis anderen écht kan helpen met het bereiken van hun doelen en dromen. 

Ik woon nu bijna 20 jaar in Wassenaar samen met Marjon in bij onze drie katten. Zij tolereren ons meestal wel. Als ik niet fotografeer hou ik van windsurfen. Voor een heerlijke wandeling of een ritje op mijn Honda oldtimer motor ben ik ook te porren.  In de zomer zitten we veel in Italie aan het Gardameer, een prachtige plek waar de helft van mijn familie woont. Heerlijk eten, zwemmen, wandelen en tochtjes naar Verona en Venetie maken het leven prachtig en compleet.

surf.jpg