OVER MIJ

 In Port Moresby, Papua Nieuw Guinea tijdens de Azie tour van de paus in 1995

In Port Moresby, Papua Nieuw Guinea tijdens de Azie tour van de paus in 1995

Ik bleek iets van talent te hebben.

Op mijn 27ste reisde ik naar India met een fototoestel.  Ik bleek iets van talent te hebben omdat ik zelfs wat foto's kon verkopen aan het Rode Kruis en nog een paar goede doelen. Dat voelde goed. 

Rare snuiter

Begin jaren 90 kwam ik terecht in Hong Kong en begon als beeldredacteur en fotograaf op de redactie van het Franse persbureau AFP.  Ze vonden mij wel een rare snuiter met doorzettingsvermogen en ik kreeg een kans. Ik had namelijk voordat ik naar India vertrok mijn baan als bedrijfsjurist opgezegd. 

Ik pakte alles aan

Na vier jaar nam ik ontslag en begon een fotostudio. Ik had nog steeds geen idee wat voor soort fotografie ik wilde (gaan) doen. Ik pakte alles aan wat maar geld opleverde; huwelijken, productfotografie, portretten, nieuwfoto's, sport, natuurfotografie. 

Er was geen echte focus maar ik bouwde toch een winstgevend bedrijf op. Na de verkoop van mijn studio keerde ik eind jaren 90 terug naar Nederland. Wat nu dan?

Ik begon mij te omringen door mensen die beter zijn dan ik.

Ik besloot wel dat het anders moest. Ik begon mij te omringen door mensen die beter zijn dan ik. Ik ging om advies vragen en volgde diverse coachingtrajecten op het gebied van fotografie en persoonlijke ontwikkeling. Vooral zag ik dat kiezen heel belangrijk is. Ik kwam erachter dat als je een beetje goed bent in veel dingen dat je nergens in uitblinkt. En dat heeft direct zijn weerslag op voldoening, persoonlijk geluk en ook op de winst. Een specialist doet het in de regel nu eenmaal beter dan een alleskunner.

Het zijn soms maar een paar dingen die je even moet snappen

Waar ik heel blij van word is het delen van mijn kennis en jarenlange ervaring vooral met andere fotografen. Het zijn soms maar een paar dingen die je even moet snappen om een doorbraak te creeeren. Op persoonlijk en zakelijk vlak. Ik leef nu het leven waar ik altijd al naar op zoek was. Klanten die mij kiezen om wie ik ben, wat bij mij past en wat ik goed kan.

Daarnaast geeft het helpen van anderen veel voldoening.

Daarnaast geeft het op weg helpen van anderen enorm veel voldoening. Hen te helpen met het realiseren van hun dromen en doelen.

Ik woon in Wassenaar samen met Marjon en we worden door onze drie katten getolereerd. Naast fotografie en coaching ben ik graag buiten en op het water.  In de zomer zitten we veel in Italie aan het Gardameer, een prachtige plek waar de helft van mijn familie woont. 

surf.jpg