BLOG

Beter Sorry dan Veilig

paragliderw.jpg

Volgens Seth Godin is het niet langer goed om volgens de oude regels op veilig te spelen. In de comfort zone blijven. Een baan vinden, en volgens de regels handelen. Je hoofd laag houden en niet te dicht bij de zon vliegen. 

Godin zegt terecht in The Icarus Deception' dat de nieuwe waarheid is: beter sorry dan veilig. Je moet hoger vliegen dan ooit tevoren. Ware vernieuwers focussen op vertrouwen, opmerkelijkheid, leiderschap zodat het verhaal als een lopend vuur rondgaat. De nieuwe economie draait om kunst, die is gegenereerd door emotionele arbeid, door risico en vreugde en liefde in het spel. 

En 'kunst' is alles wat iemand met zijn hart doet of teweeg brengt. Verbinding tussen mensen is altijd het resultaat van emotionele arbeid tussen mensen, niet fysieke arbeid. Je werk is een vorm van kunst.

Al we écht onze nek gaan uitsteken, hoogvliegen, niet alleen maar turven op Facebook of Twitter, of de goedkeuring van onze baas of klant binnenhalen, dan kunnen we gaan verbinden. Wie gaat je missen als jij of je baan of bedrijf er morgen niet meer zijn?  

Vlieg niet te hoog, maar ook niet te laag, want dan heb je geen lift. Maar vlieg hoger dan je gewend bent, en wonderen kunnen gebeuren.