BLOG

Ben je te laat?

   ©michelporro

  ©michelporro

Het is nooit te laat om nieuwe disciplines aan te leren en uit te voeren.

Het is nooit te laat om nieuwe disciplines aan te leren en uit te voeren. Hoe we het ook wenden of keren, alles valt of staat met discipline. Eén keer hardlopen per week is onvoldoende om conditie op te bouwen. Een marathon kun je, als je dat wil, wel lopen als je dagelijks of een paar keer per week een stuk(je) loopt. En dat geldt echt voor alles. Voor elke prestatie die we neer (willen) zetten,

Het gaat om controle over je zelf, in alles wat je doet. Ons brein is constant en hard bezig om ons weg te houden van de moeilijke dingen. Dat is ook de functie van de hersenen; pijn vermijden en overleven, liefst zo makkelijk mogelijk. 

Een deel van ons is op zoek naar groei, respect en dat deel weet dat we dat kunnen bereiken.

Het mooie is dat we als mens kunnen besluiten: tot hier en niet verder. Het is nooit te laat oom een nieuwe weg in te slaan, de hersenen te misleiden. Als je met jezelf in gesprek bent; wel of niet die bak ijs, dat nieuwe plan uitwerken, een nieuwe baan, wat gebeurt er eigenlijk? Een deel van ons is op zoek naar groei, respect en dat deel weet dat we dat kunnen bereiken. Het andere deel in ons hoofd doet er alles aan om het tegen te gaan.

wel beginnen.

De mens is het enige dier dat de hersenen kan bedwingen en iets anders besluiten dan waarvoor ze ontworpen zijn. Jij moet die kloof overbruggen. Een idee is klein te beginnen. Kleine stukjes hardlopen en niet meteen die marathon willen doen. Opbouwen, maar wel beginnen. Met alles, waarvan je diep van binnen weet dat je het kunt.