BLOG

Vergelijkingitis

   Wassenaarse Slag      ©michelporro

  Wassenaarse Slag      ©michelporro

Waarom zouden mensen naar mij luisteren?

Ik las net een stukje in een inspirerend en waardevol boek van Hugo Bakker: 'Expert tips voor kennis online verkopen'. Een van de zaken waar de meeste ondernemers volgens hem tegen aan lopen is dat ze wel een mooie missie hebben, maar vaak te weinig DOEN om deze te volgen. Herken je dat?

Volgens Bakker komt dat omdat we ons dan laten tegenhouden door gedachten als; "Wie ben ik om deze missie te vervullen? Of; waarom zouden mensen naar mij luisteren? Of; ik kan het niet.." We vinden onszelf dus niet goed genoeg.

Gewoon beginnen en elke dag proberen net wat beter te worden.

Volgens hem is het goede nieuws dat als je maar elke dag iets deelt op je vakgebied, dat je dan expert kunt worden. Gewoon beginnen en elke dag proberen net wat beter te worden.

Ik heb ook gemerkt dat ik mij regelmatig vergelijk met anderen, die verder, of 'beter' zijn. Ik noem dat 'vergelijkingitis'. Dat werkt dus echt contraproductief. Kijken en je laten inspireren is prima, noodzaak zelfs. Als we dan vergelijken ga dan kijken naar hoe ik vandaag net iets beter ben dan gister. 

Mijn eerste bericht is dus vandaag. Ik zal gaan schrijven over fotografie, beeld en marketing, drie onlosmakelijk met elkaar verbonden thema's.

Hoofd leegmaken, telefoon uit en genieten. 

Deze foto is gemaakt aan de Wassenaarse Slag. Waarom deze foto in dit blog? Omdat ik hem mooi vind. Geen andere reden. Het beeld kalmeert. Lange sluitertijd, golven, ik hoor de zee haast. Ik heb ook besloten veel vaker naar de zee te gaan. Hoofd leegmaken, telefoon uit en genieten.