BLOG

Wat we kunnen leren van de olijfkweker

 Olijfboom, Brenzone Gardameer

Olijfboom, Brenzone Gardameer

Als je een olijf eet, of olijfolie in je gerecht verwerkt, dan besef je mogelijk niet dat daar veel aan vooraf gaat. Het kweken van een olijfboom is lastig en er is veel geduld voor nodig. Het duurt jaren voordat er een eetbare olijf vanaf komt. Een olijfpit kun je ook niet zomaar in de grond stoppen; daar groeit geen olijfboom uit die eetbare olijven produceert. Olijfpitten worden onder de schors geplaatst en daaruit groeit een stek en een nieuwe tak uit met olijven. 

En dan, als de boom vruchten geeft komt het regelmatig voor, door teveel of te weinig regen, of door ziektes, dat de boom drie tot vijf jaar geen goede oogst geeft. De kweker weet dat en raakt niet van de leg.

Een olijfboom kan wel 2000 jaar oud worden. En hoe ouder, hoe productiever de boom wordt. De hoeveelheid en de kwaliteit stijgen met de jaren. De olijfkweker is geduldig. Hij zit er in voor de lange termijn. Hij weet dat de vruchten van zijn arbeid in de toekomst liggen.

Waarom is dit allemaal zo spannend? De gemiddelde mens heeft niet de mindset van de olijfboer. Die wil alles hier en nu. Zo zijn wij genetisch geprogrammeerd en geëvolueerd. In de oudheid was het enige wat telde de volgende dag halen. We waren niet bezig met plannen, sparen, pensioen en gezondheid. Volgende maand of volgend jaar bestond niet. Overleven en zorgen dat je alles wat je nu kon consumeren ook consumeerde.

Het gekke is dat er niet veel is veranderd. Het is eigenlijk alleen maar erger geworden door de toename van de impulsen. We doen liever iets nu om er meteen iets voor terug te krijgen. 

Toen ik vanmorgen door deze prachtige olijfboomgaard liep dacht ik; 'de volgende keer als ik op het punt sta om toe te geven aan een korte termijn fix of gril, dan denk ik aan deze boom'. Die staat er over 500 jaar nog. En elk jaar dat hij langer leeft wordt de oogst groter en beter van kwaliteit. Een goede metafoor voor sparen of pensioen of herinvesteren in het bedrijf. In plaats van de aankoop van weer een onnodig ding.

En koken met olijfolie zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik zie dan die geduldige en slimme man, die weet waarop hij wacht, en waarom. 

Beter Sorry dan Veilig

paragliderw.jpg

Volgens Seth Godin is het niet langer goed om volgens de oude regels op veilig te spelen. In de comfort zone blijven. Een baan vinden, en volgens de regels handelen. Je hoofd laag houden en niet te dicht bij de zon vliegen. 

Godin zegt terecht in The Icarus Deception' dat de nieuwe waarheid is: beter sorry dan veilig. Je moet hoger vliegen dan ooit tevoren. Ware vernieuwers focussen op vertrouwen, opmerkelijkheid, leiderschap zodat het verhaal als een lopend vuur rondgaat. De nieuwe economie draait om kunst, die is gegenereerd door emotionele arbeid, door risico en vreugde en liefde in het spel. 

En 'kunst' is alles wat iemand met zijn hart doet of teweeg brengt. Verbinding tussen mensen is altijd het resultaat van emotionele arbeid tussen mensen, niet fysieke arbeid. Je werk is een vorm van kunst.

Al we écht onze nek gaan uitsteken, hoogvliegen, niet alleen maar turven op Facebook of Twitter, of de goedkeuring van onze baas of klant binnenhalen, dan kunnen we gaan verbinden. Wie gaat je missen als jij of je baan of bedrijf er morgen niet meer zijn?  

Vlieg niet te hoog, maar ook niet te laag, want dan heb je geen lift. Maar vlieg hoger dan je gewend bent, en wonderen kunnen gebeuren.

 

Neuzen dezelfde kant op.

 Stokstaartjes van kunstenaar Emilie Cummings op een rotonde in Wassenaar. ©Michel Porro

Stokstaartjes van kunstenaar Emilie Cummings op een rotonde in Wassenaar. ©Michel Porro

Je  hebt vaak en terecht een eigen mening, idee of aanpak wat betreft het bereiken van een (gezamenlijk) doel. De neuzen staan dan niet altijd dezelfde kant op. Vaak krijgen we onze ideeën er niet 'door'. Wat kan helpen is de ander te vragen om advies. 'Hoe zou jij dit doen?'  Het idee wordt dan van de ander terwijl je bereikt wat je wil; aanname van het idee of uitwerking van je project.

Hetzelfde geldt ook voor de verkoop van een dienst of product. Betrek de klant bij de ontwikkeling ervan. Implementeer de suggesties en de kans op verkoop stijgt. Zo heeft de klant het gevoel dat het idee van hem is.

Mensen willen van nature graag helpen. Zeker als je niets lijkt te verkopen en simpelweg een idee voorlegt gekoppeld aan een hulpvraag. Dale Carnegie heeft hier een studie van gemaakt en een van zijn principes luidt: 'Laat de andere persoon het gevoel hebben dat het idee van hem of haar is'. Het ego laten varen lijkt dus een recept voor succes.

Branding is niet je logo

 © Michel Porro

© Michel Porro

Het feit dat je iets hebt gemaakt betekent nog niet dat we er om geven. We zien je wel, maar ook weer niet omdat je op al het andere lijkt wat er al in de markt is. Zoals de zon altijd hetzelfde licht lijkt te geven. Behalve als onze aandacht echt naar je toe wordt getrokken. Alles wat je doet en zegt, on- en offline, moet versterken waar jij voor staat en wat je wil vertellen. Zodat ze snappen waarom je hebt gecreëerd en waarom je bestaat. Dit is branding en branding is niet je logo.

Impact begint met je idee

 © Jon Morris / zs9c.nl

© Jon Morris / zs9c.nl

Jonathan Morris van zs9c is een creatieve rock star. Het lijkt of de ideeen en de daaruit vloeiende resultaten zonder moeite uit zijn geest en pen vloeien. Uiteraard, zijn prestaties zijn geen overnight succes. Het is het resultaat van jarenlang spelen met en uitwerken van heel veel ideeen en initiatieven. Hij is een meester in het zien en aanvoelen van de hoop en dromen, de angsten en de ambities van zijn klanten. Jon vraagt steeds: Waarom maak ik dit product? Voor wie is het en hoe is het beter of anders? En wie is mijn competitie en hoe weet ik of ik succesvol ben?  Elk product of dienst komt voort uit een probleem. Impact ontstaat als het probleem wordt opgelost. Staan we in de schoenen van degene die we proberen te helpen? Jon in elk geval wel.

Als je wilt leren, wees bescheiden

 © michel porro

© michel porro

Voor veel mensen staat het behalen van een diploma gelijk aan uitgeleerd zijn.  En de studiekeuze is vaak jaren eerder gemaakt, toen we het misschien nog niet zo goed wisten allemaal. En nu zijn we klaar voor het 'professionele leven'. De carrière lonkt. Hoe succesvol we ook zijn, er is altijd iemand die iets beter weet of kan dan wij. Als je accepteert dat je niets zeker weet, dat is er ruimte voor persoonlijke groei. En nieuwe kansen die je niet ziet of laat liggen. Het is onmogelijk voor iemand om een begin te maken met het leren van iets nieuws waarvan hij denkt dat hij het al weet.

Iedereen kan kunstenaar zijn

 Muurschildering door Martien van Gaalen op elektriciteitshuisje in Wassenaar foto: © Michel Porro

Muurschildering door Martien van Gaalen op elektriciteitshuisje in Wassenaar foto: © Michel Porro

Het verhaal gaat dat Vincent van Gogh wel wat maar niet veel werk verkocht tijdens zijn leven. Hoe kan het dat hij niet opgaf, en maar doorging?

De ware kunstenaar creëert en geeft nooit op. De balletdanseres, de schrijver, of de medewerker bij de overheid die vecht voor het bereiken van het doel van haar afdeling. Iedereen met een idee of initiatief dat de moeite waard is om uit te voeren, en dat dan doet, is kunstenaar.  

Waar we mee te maken hebben is de altijd op de loer liggende vijand: weerstand. Weerstand zijn de stemmen in ons hoofd die zeggen dat de mening van de ander belangrijker is dan de onze. Weerstand zorgt ervoor dat je je email wil checken in plaats van die ene brief te schrijven die er écht toe doet. Weerstand is de faalangst. Wat als Van Gogh had geluisterd naar zijn omgeving; 'jongen, dit wordt niets met dat geklieder, kap er toch mee'.

Ik zie dit elektriciteitshuisje dagelijks tijdens mijn hardlooprondje. Dank voor je inspiratie Vincent! Doorgaan loont.

Onzichtbare waarde

 ©michelporro

©michelporro

Wat is er niet zichtbaar is voor je klant? En wat wordt niet gefactureerd? De voorbereiding de avond ervoor?  Net dat extra uurtje werk om te kijken welke training of aanpassing het beste past bij deze specifieke klant? Het extra onderzoek welke voeding optimaal is? De klant ziet en merkt het niet.

Het zijn juist deze speciale dingen die we niet zien die de extra waarde vertegenwoordigen. Ze leveren niet meteen geld op. Maar het zijn wel de dingen die er voor zorgen dat we volgend jaar en op de lange termijn nog succes zullen hebben.

 

Ben je te laat?

   ©michelporro

  ©michelporro

Het is nooit te laat om nieuwe disciplines aan te leren en uit te voeren. Hoe we het ook wenden of keren, alles valt of staat met discipline. Eén keer hardlopen per week is onvoldoende om conditie op te bouwen. Een marathon kun je, als je dat wil, wel lopen als je dagelijks of een paar keer per week een stuk(je) loopt. En dat geldt echt voor alles. Voor elke prestatie die we neer (willen) zetten,

Het gaat om controle over je zelf, in alles wat je doet. Ons brein is constant en hard bezig om ons weg te houden van de moeilijke dingen. Dat is ook de functie van de hersenen; pijn vermijden en overleven, liefst zo makkelijk mogelijk. 

Het mooie is dat we als mens kunnen besluiten: tot hier en niet verder. Het is nooit te laat oom een nieuwe weg in te slaan, de hersenen te misleiden. Als je met jezelf in gesprek bent; wel of niet die coupe ijs, dat nieuwe plan uitwerken, een nieuwe baan, wat gebeurt er eigenlijk? Een deel van ons is op zoek naar groei, respect en dat deel weet dat we dat kunnen bereiken. Het andere deel in ons hoofd doet er alles aan om het tegen te gaan.

De mens is het enige dier dat de hersenen kan bedwingen en iets anders besluiten dan waarvoor ze ontworpen zijn. Jij moet die kloof overbruggen. Een idee is klein te beginnen. Kleine stukjes hardlopen en niet meteen die marathon willen doen. Opbouwen, maar wel beginnen. Met alles, waarvan je diep van binnen weet dat je het kunt.

Klopt je aanname?

 Minnie Mouse  in Las Vegas.                                                                                   ©michelporro

Minnie Mouse  in Las Vegas.                                                                                   ©michelporro

"Er zijn twee zaken die in de mens moeten worden uitgeroeid - arrogantie en wantrouwen. Een arrogante mening verwacht dat niets verder nodig is, en wantrouwen gaat er van uit dat er in de huidige heftige omstandigheden geen geluk mogelijk is".   Epictetus, Discourses, 3.14.8

In mijn tijd in Hong Kong was ik een keer in het kantoor van een van de de rijkste vastgoedtycoons van Azie. Een kleine en lege kamer met een bureau en één Chinese calligrafie aan de muur. Verbaasd zo'n kleine ruimte aan te treffen als werkplek van een geniaal en gerespecteerd ondernemer. Ik vroeg aan mijn contactpersoon wat er op stond. "Assumption is the mother of all fuckups" was de vrije vertaling. Het duurde even voor het tot me doordrong. Veel tijd om na te denken had ik niet want de man kwam er al aan om zijn portret te laten nemen.

We wisselden wat beleefdheden uit, ik maakte de foto en had het lef te vragen wat hij wilde zeggen met de wijsheid aan de muur. "Precies wat er staat jongeman" en hij vervolgde: "je weet nooit wat iemand denkt en zelfs niet wat hij bedoelt te zeggen voor je in gesprek gaat. Als je dit snapt, dan heb je een kans om schatrijk te worden".

Op de foto staat een vrouw in Minnie Mouse outfit op straat in Las Vegas. Haar hoofd ligt op straat. Een man lijkt naar haar te kijken als hij langs haar loopt. Wie is zij, waarom staat ze daar, wat heeft ze allemaal al gedaan vandaag, en hoe lang moet ze nog? Waarom doet ze dit werk en wat gaat er in haar om? We weten het absoluut niet.

En zo is het precies hetzelfde met de dingen die vlak bij ons in ons eigen leven gebeuren. Hoe is het toch mogelijk dat we van alles denken over de ander terwijl we bij de meeste aannames de plank compleet misslaan? Om deze reden moeten we vechten tegen onze aannames en vooroordelen. Vraag dan: Wat weet ik niet of waarom is het zoals het is? Of: zou ik het verkeerd kunnen hebben met mijn mening over wat ik hier zie?

Een wijze les die wel eens de basis kan zijn voor succes of althans in elk geval ter voorkoming van heel veel problemen.

Vergelijkingitis

   Wassenaarse Slag      ©michelporro

  Wassenaarse Slag      ©michelporro

Ik las net een stukje in een inspirerend en waardevol boek van Hugo Bakker: 'Expert tips voor kennis online verkopen'. Een van de zaken waar de meeste ondernemers volgens hem tegen aan lopen is dat ze wel een mooie missie hebben, maar vaak te weinig DOEN om deze te volgen. Herken je dat?

Volgens Bakker komt dat omdat we ons dan laten tegenhouden door gedachten als; "Wie ben ik om deze missie te vervullen? Of; waarom zouden mensen naar mij luisteren? Of; ik kan het niet.." We vinden onszelf dus niet goed genoeg.

Volgens hem is het goede nieuws dat als je maar elke dag iets deelt op je vakgebied, dat je dan expert kunt worden. Gewoon beginnen en elke dag proberen net wat beter te worden.

Ik heb ook gemerkt dat ik mij regelmatig vergelijk met anderen, die verder, of 'beter' zijn. Ik noem dat 'vergelijkingitis'. Dat werkt dus echt contraproductief. Kijken en je laten inspireren is prima, noodzaak zelfs. Als we dan vergelijken ga dan kijken naar hoe ik vandaag net iets beter ben dan gister. 

Mijn eerste bericht is dus vandaag. Ik zal gaan schrijven over fotografie, beeld en marketing, drie onlosmakelijk met elkaar verbonden thema's.

Deze foto is gemaakt aan de Wassenaarse Slag. Waarom deze foto in dit blog? Omdat ik hem mooi vind. Geen andere reden. Het beeld kalmeert. Lange sluitertijd, golven, ik hoor de zee haast. Ik heb ook besloten veel vaker naar de zee te gaan. Hoofd leegmaken, telefoon uit en genieten.